Quality Roofing Systems  VVE Ravelijn  Banner1 Quality Roofing Systems  VVE Ravelijn  Mobiel
11 januari 2024

Eind 2023 is een prachtig project opgeleverd: de dakrenovatie van een van de grootste VvE’s van heel Nederland. Ravelijn in Utrecht was na 32 jaar aan een duurzame renovatie toe. Een enorm dakvlak, ruim 5500 m², gestrekt over meerdere gebouwen is volledig voorzien van het duurzaamste dakmateriaal op de markt; Rhepanol hfk. Lees hier meer over dit prachtige prestigeproject.

terug naar overzicht

Een bijzondere renovatie voor VvE Ravelijn in Utrecht

Het project was, zoals vaker, een samenspel tussen verschillende partijen. In samenwerking met VvE Ravelijn, Rhepanol ambassador Roofwatcher en producent FDT Flachdach Technologie GmbH zijn we dit project aangevlogen. Daarnaast is er bij de renovatie van dit speciale dak gebruikgemaakt van IsoBouw Polytop Hoog Rendements EPS-isolatie en speciale ASTL-beton bevestigers van Guardian. Wederom een echt QRS-project dus!

Quality Roofing Systems  VVE Ravelijn  5
Quality Roofing Systems  VVE Ravelijn  8
Quality Roofing Systems  VVE Ravelijn  1

OP IEDERE VRAAG HET JUISTE ANTWOORD

Het bestuur van VvE Ravelijn had via-via van Rhepanol gehoord, contact opgenomen en vervolgens zijn wij samen met Ed van Tiel (Roofwatcher) langsgegaan om het product verder toe te lichten. De keuze was snel gemaakt toen de duurzaamheid, de schoonwaterverklaring én de hoge isolatiewaarden werden gepresenteerd. Het was direct duidelijk dat deze renovatie ging om een echt (w)innovatief dak te maken. Precies om die reden is de weloverwogen keuze gemaakt voor Rhepanol hfk, zo vertelt Tanja Beelen, technisch coördinator van VvE Ravelijn ten tijde van dit project.

“Niemand was zo bekend met het product als Sjoerd en we zochten één partij die als expert kon fungeren. De combinatie van de specialisten, erkende verwerkers en de hoogste kwaliteit materialen was voor ons perfect.”, zegt Tanja. “We hadden geen enkele zorgen en hadden het niet beter kunnen treffen. Tijdens de voorbereiding van het project werden al onze vragen, met name over de milieukwesties, snel beantwoord. We moesten het nieuwe dak over de bestaande dakbedekking plaatsen en hoewel ik daar mijn twijfels over had, was dit bouwfysisch geen enkel probleem. Echt iedere vraag kreeg het juiste antwoord en zo zijn we vrij rustig het renovatieproces ingegaan.”

Quality Roofing Systems  VVE Ravelijn  6
Quality Roofing Systems  VVE Ravelijn  4
Quality Roofing Systems  VVE Ravelijn  2

EEN PLUIM VOOR DE VAKMENSEN

Naast bewondering voor het materiaal deelt Ravelijn ook graag de complimenten uit aan de vakmensen die aan het project gewerkt hebben. “Een combinatie van het beste product met de beste verwerkers”, zegt Tanja. “Het positieve gevoel komt vooral vanuit de expertise van de vakmensen die hebben bijgedragen aan dit project. Iedere uitdaging kreeg direct een passende oplossing en we zijn in iedere stap van het proces ontzorgt. De mensen op het dak hebben geweldig werkt verricht. En hoewel de bewoners soms wat last hebben ondervonden van het renovatieproces, zijn het vooral positieve berichten die nu binnenstromen. Dat zegt genoeg!” 

Ook met het oog op verdere verduurzaming zijn er nog mogelijkheden genoeg. Dankzij de nieuwe bovenlaag kunnen zonnepanelen worden geplaatst. Iets waar Tanja al genoeg aanbod voor heeft. “Ik heb enorm veel aanbiedingen ontvangen, maar gelukkig werken QRS en Roofwatcher samen met Allicht als hun vaste partij. Ook dat geeft een vertrouwd gevoel.” Alles bij elkaar houdt VvE Ravelijn meer dan een goed gevoel over aan de renovatie. “Het is absoluut een van de mooiste projecten die ik in mijn carrière heb gedaan. Dankzij een mooie samenwerking met deze betrokken groep experts zijn we uitermate tevreden met het resultaat. Ik kan niet wachten om de video’s te laten zien!” 

Het maakt ons trots om samen met onze partners dit soort unieke projecten te realiseren. Daarnaast zijn we blij dat steeds meer opdrachtgevers kiezen voor duurzame daken. Heeft u ook interesse in wat duurzame producten voor uw project kunnen betekenen? We gaan er graag over in gesprek. Neem vooral contact met ons op.

Rhepanol hfk is leverbaar in een breedte van o.a. 1,50m waardoor snelle applicatie en minimaal aantal overlappen is verzekerd. Dus 1 dakbaan voor alle toepassingen!

Welke rol pakt u?

Laat het ons weten
Deze website gebruikt uitsluitend anonieme cookies voor analyse van bezoekersaantallen & gedrag op de website.
Meer Info
accepteren