QRS   Nieuws   NMD   BLog
17 april 2024

In Nederland bestaan er speciale eisen met betrekking tot de evaluatie van de milieueffecten van bouwproducten. Sinds kort zijn de dakbanen van Polyfin in de Nationale Milieudatabase opgenomen als eerste FPO/TPO-dakbanen in de categorie 1. Een mooie mijlpaal dus! Hier lees je er meer over.

terug naar overzicht

Polyfin als eerste FPO/TPO-dakbanen in de NMD opgenomen!

Nationale Milieudatabase

De Nationale Milieudatabase is opgericht met als doel een uniforme methode te bieden voor het berekenen van de milieuprestatie van gebouwen in Nederland. Deze database wordt beheerd door de Stichting Nationale Milieudatabase (Stichting NMD), een onafhankelijke organisatie die niet alleen de database zelf beheert, maar ook verantwoordelijk is voor het onderhouden en beheren van de bijbehorende bepalingsmethode. In de NMD worden dus producten opgenomen die aantoonbaar voldoen aan de hoge en specifieke eisen voor duurzame bouwprojecten. Voor meer uitleg over het NMD kun je deze video bekijken.

Polyfin dakbanen in NMD
Polyfin dakbedekking voor de bouw van een supermarkt en appartementencomplex in Kampen.

Succesvolle afronding LCA

Onlangs zijn alle Polyfin dakbanen opgenomen in de categorie 1 en daarmee zijn het de eerste FPO/TPO-dakbanen die in de NMD in Nederland zijn toegevoegd. Om vermeld te worden in het NMD, moest vanuit een buitenlandse LCA (Life Cycle Assessment) en een buitenlandse EPD (Environmental Product Declaration) een conversie gemaakt worden naar een Nederlandse EPD die toepasbaar is voor een Nederlandse NMD. Dit assessment hebben we samen met Polyfin AG en SGS Intron B.V. succesvol uitgevoerd. Dat betekent dus dat Polyfin dakbanen zijn opgenomen in de database van NMD.

De milieuverklaringen met MKI’s (Milieu Kosten Indicator) kunt u vinden op de website van de Nationale Milieudatabase door op de pagina ‘viewer’ te klikken en vervolgens in de zoekbalk ‘Polyfin’ in te vullen. Heeft u vragen over dit product of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op. We denken graag met u mee!

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of kunnen we ergens mee helpen? Benieuwd naar ons aanbod, hulp nodig met een project of wilt u gewoon eens kennismaken? Laat het ons dan weten! 

Deze website gebruikt uitsluitend anonieme cookies voor analyse van bezoekersaantallen & gedrag op de website.
Meer Info
accepteren