QRS - Nieuwberichten - Polyfin blog
24 april 2024

In een tijd waarin duurzaamheid cruciaal is en de impact van klimaatverandering steeds voelbaarder wordt, biedt Polyfin FPO een milieuvriendelijke oplossing voor hoogwaardige dakbedekking. In dit artikel lees je er meer over. 

terug naar overzicht

Polyfin FPO, een duurzame keuze voor het dak

Polyfin FPO

Polyfin FPO (Flexibele Polyolefine) staat bekend als een toonaangevend dakbedekkingsmateriaal dat uitblinkt in milieuvriendelijkheid en ook erg gebruiksvriendelijk is. Tijdens het productieproces worden milieubelastende componenten zoals weekmakers en halogenen vermeden, wat resulteert in een ecologisch verantwoord product. De uitstekende flexibiliteit van Polyfin FPO maakt het gemakkelijk te verwerken, terwijl de homogeniteit ervan architecten en bouwers veel vrijheid geeft bij het ontwerpen van projecten. Deze veelzijdige dakbedekking is beschikbaar in drie varianten: Polyfin, Polyfin DUO en Polyfin DUO GS FM. Bovendien vereisen deze producten geen reinigingsmiddelen, wat de milieuprestaties bevordert, en zijn ze gemakkelijk te verwerken op vervuilde dakoppervlakken. Dit maakt Polyfin FPO ideaal voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

QRS   Vernieuwde Polyfin FPO EPD productverklaring   Blog
Lidl Supermarkt in Grave met Polyfin FPO.

Polyfin AG

Bij Polyfin is technische en commerciële expertise nauw verbonden met de verantwoordelijkheid om te werken ten behoeve van mens en milieu. Zo leveren ze een bijdrage aan de ontwikkeling van duurzame en milieuvriendelijke oplossingen. Het bedrijf streeft naar een balans tussen economie en ecologie binnen het bedrijfsbeleid. Door voortdurende ontwikkeling worden de waterdichtingsproducten van Polyfin op een milieuvriendelijke manier vervaardigd, waarbij een zeer lange levenscyclus op lange termijn wordt gegarandeerd, zelfs onder extreme weersomstandigheden.

Milieuverklaringen

Milieuproductverklaringen (EPD's) zijn beschikbaar voor veel van de producten van Polyfin, waardoor klanten inzicht krijgen in de prestaties van de materialen die ze gebruiken. Bovendien zijn de producten van Polyfin beoordeeld volgens strenge criteria zoals LEED, BREEAM en DGNB, waardoor ze voldoen aan de hoogste normen voor duurzaamheid. Onlangs zijn alle Polyfin FPO producten opgenomen in de Nationale Milieudatabase (NMD) in de categorie 1. Daarmee zijn we de eerste FPO/TPO-dakbanen die in de NMD in Nederland zijn opgenomen. Tot slot, en niet onbelangrijk, dragen de lange levensduur van Polyfin-producten bij aan de toekomstbestendigheid en efficiëntie van bouwprojecten. Een verstandige keuze dus voor de toekomst.

Wilt u meer weten over duurzame daken? Neem dan contact met ons op. We denken graag met u mee!

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of kunnen we ergens mee helpen? Benieuwd naar ons aanbod, hulp nodig met een project of wilt u gewoon eens kennismaken? Laat het ons dan weten! 

Deze website gebruikt uitsluitend anonieme cookies voor analyse van bezoekersaantallen & gedrag op de website.
Meer Info
accepteren