QRS  Nieuws  Triavium Nijmegen 6
14 november 2023

In de afgelopen maand is er een bijzonder project succesvol afgerond: de renovatie van het dak van Triavium Schaatsbaan & Evenementen in Nijmegen. Het bestaande dak was na 25 jaar aan het einde van zijn levensduur en onderging een duurzame transformatie met behulp van 12.000 m² Rhepanol® hfk van 1.95m breed. Dit project onderscheidt zich door zijn unieke tentdakconstructie en de samenwerking tussen diverse experts. Hier leest u er meer over.

terug naar overzicht

een unieke dakrenovatie voor triavium in nijmegen

Voor dit project is gebruikgemaakt van Rhepanol® hfk met een breedte van 1.95m zonder lasrand, en dat is geen alledaagse uitvoering. Het vereiste een uitgebreide en op maat gemaakte productie van deze premium dakbedekking. In samenwerking met FDT Flachdachtechnologie GmbH hebben we voor onze Rhepanol ambassador Roofwatcher deze speciale dakrollen laten maken voor dit bijzondere project. Door het materiaal van FDT, de erkende dakspecialisten van Roofwatcher én het metalen-rail bevestigingssysteem van Guardian was dit een sterk staaltje samenwerking en dus een typisch QRS-project.

Onderstaand ziet u de binnenkant van de schaatsbaan, het dak bij aanvang van het project en een tussentijdse luchtfoto.

QRS - Nieuws - Triavium Nijmegen-9
QRS  Nieuws  Triavium Nijmegen 3
QRS  Nieuws  Triavium Nijmegen 2

Voorbereiding is het halve werk

Op het moment dat de opdrachtgever, beheermaatschappij State Invest, contact zocht met QRS met deze renovatievraag, hebben wij Roofwatcher ingeschakeld als gecertificeerd applicateur van Rhepanol® hfk. Vervolgens hebben we samen met FDT een plan van aanpak en uitvoering ontwikkeld, inclusief windlastberekeningen. De voorbereiding voor het project was intensief, maar enorm belangrijk. Met een (lichtgewicht) tentdakconstructie als dat van Triavium, dient er goed nagedacht te worden over de te verwerken producten en hoe dit correct bevestigd moet worden op het dak. Daarnaast moest er ook rekening worden gehouden met de bestaande onderliggende constructie.

Een tot in de puntjes uitgewerkte voorbereiding resulteerde vervolgens in een vlekkeloze uitvoering, waarbij 12.000 mRhepanol® hfk boven op het bestaande dak is verwerkt én het dak zonder problemen is opgeleverd. Het is iets wat Eric Hoefs van Roofwatcher altijd als motto gebruikt. “Wanneer je vooraf overal over nadenkt, kom je nooit voor verrassingen te staan.”

Zowel het proces als het eindresultaat kan rekenen op complimenten van alle betrokkenen, zo benadrukt ook Emilien Collard van FDT (Holcim). “De duurzaamheid van het project, waarbij op maat ontwikkelde Rhepanol® hfk rechtstreeks op het oude dak is aangebracht, is een echte prestatie. Voor minimaal de komende 60 jaar is het dak nu gerenoveerd. Het is een prachtig en indrukwekkend project geworden.”

Onderstaand ziet u foto's van de oplevering van Triavium.

QRS  Nieuws  Triavium Nijmegen 4
QRS  Nieuws  Triavium Nijmegen 6
QRS  Nieuws  Triavium Nijmegen 5

KWALITEIT IN MATERIAAL EN EXPERTISE

Ook QRS en Rhepanol® ambassador Roofwatcher zijn uiteraard trots op het project. Alles, van het met de hand op maat maken van passtukken tot het efficiënt leggen van de Rhepanol® hfk, getuigt van de specialiteit en kwaliteit van de erkende opgeleide dakdekkers. Eric Hoefs van Roofwatcher benadrukt dat voor hen uitdagende projecten zoals deze de norm zijn. “Zo’n tentdak als deze vraagt om werken met grote precisie en dat kan je gerust aan onze professionals overlaten. Een vierkante doos inpakken kan iedereen, maar wanneer de uitdaging groot is, is het resultaat des te mooier!” 

Dit project illustreert niet alleen de technische expertise en samenwerking tussen verschillende partijen, maar toont ook aan hoe duurzaamheid en kwaliteit hand in hand gaan. Met het beste materiaal en erkende verwerkers ontwikkelen we samen de daken van morgen. En daarmee kunnen we de bewezen levensduur van 60 jaar waarmaken. Ook voor speciale daken als deze! 

Het maakt ons trots om samen met onze partners dit soort unieke projecten te realiseren. Daarnaast zijn we blij dat steeds meer opdrachtgevers kiezen voor duurzame daken. Heeft u ook interesse in wat duurzame producten voor uw project kunnen betekenen? We gaan er graag over in gesprek. Neem vooral contact met ons op. 

Rhepanol hfk is leverbaar in een breedte van o.a. 1,50m waardoor snelle applicatie en minimaal aantal overlappen is verzekerd. Dus 1 dakbaan voor alle toepassingen!

Welke rol pakt u?

Laat het ons weten
Deze website gebruikt uitsluitend anonieme cookies voor analyse van bezoekersaantallen & gedrag op de website.
Meer Info
accepteren