De duurzaamheid van de producten van Franken-Systems sluiten erg goed aan bij de duurzaamheidsambities van QRS.
23 februari 2023

Franken Systems is onze partner in vloeibare dakbedekking. Vandaag lichten we het product FrankoSil uit: hét ecologische 1K waterdichtingssysteem wanneer het dichten snel en eenvoudig moet gebeuren. We spreken met Franken Systems die ons meer vertellen over FrankoSil. ‘Het is de beste duurzame keuze’, zeggen zij. In dit artikel leest u waarom dat is. 

terug naar overzicht

Het duurzame en betrouwbare afdichtingssysteem FrankoSil

Franken Systems

Franken Systems is een familiebedrijf, gevestigd in Duitsland. Ze zijn gespecialiseerd in vloeibare afdichtingen van het dak tot in de kelder. Pas geleden hebben ze een nieuwbouwpand gebouwd in Gollhofen. Een volledig ecologisch gebouwd, klimaatneutraal bedrijfspand. Supermodern dus!

Franken Systems heeft drie verschillende productgroepen: FrankoSil, RevoPur en Frankolon. Alle afdichtingssystemen zijn van topklasse. Ze voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en zijn gecertificeerd als ecologisch onschadelijk. Het is oplosmiddel- en weekmakervrij, eenvoudig en zeker in de verwerking én dat zonder geuroverlast. De duurzaamheid van de producten sluit erg goed aan bij de duurzaamheidsambities van QRS.

‘Zeggen wat je doet en doen wat je zegt’, zo beschrijft Franken Systems over de manier waarop ze werken. Een werkwijze waar wij ons bij QRS helemaal in kunnen vinden.

Met de combinatie van QRS dakbanen en waterdichtingssystemen van FRANKEN SYSTEMS zorgen we samen voor een revolutie
Met de combinatie van QRS dakbanen en waterdichtingssystemen van FRANKEN SYSTEMS zorgen we samen voor een revolutie

FrankoSil

FrankoSil is een 1-component PU-hybride waterdichtingssysteem. Het is bruikbaar voor oppervlakken en naadloze aansluitingen op het dak, balkons, loggia’s, arcades, terrassen en in gebouwafdichtingen. FrankoSil is dampopen, elastisch en scheuroverbruggend. Eén van de grote voordelen is dat het heel eenvoudig en koud verwerkbaar is. Het hard uit tot maar liefst -5 graden Celsius. En, heel belangrijk: FrankoSil voldoet aan de ecologische maatstaven van Ecobouw.

Onderscheidend vloeibare dakbedekking voor details en vlakken vanwege: eenvoudige verwerking, geurneutraal, vrij van oplosmiddelen en weekmakers.
De duurzaamheid van de producten van Franken-Systems sluiten erg goed aan bij de duurzaamheidsambities van QRS.

Onderscheidend product

Franken Systems vertelt dat FrankoSil zich onderscheidt doordat het zeer goede hechtingseigenschappen heeft en ook te gebruiken is op matvochtige ondergronden. Op veel materialen kunt u het zelfs gebruiken zonder primer. Daarnaast is het product FLL gecertificeerd (worteldoorgroeibestendig), reukloos en bevat het geen onveilige stoffen en oplosmiddelen. Hierdoor kunt u het zowel buiten als binnen gebruiken. Ideaal!

De drie producten

FrankoSil wordt geleverd in plastic, (her)afsluitbare emmers en is in twee kleuren beschikbaar:

  • FrankoSil Plus is telegrijs 
  • FrankoSil Plus Grafiet is, zoals de naam al verklapt, grafiet
  • Het derde product is FrankoSil Turboshot. Dit is een versneller. Door FrankoSil Turboshot toe te voegen aan het product wordt het materiaal al na een uur overwerkbaar en na anderhalf uur belastbaar. ‘Handig wanneer je bijvoorbeeld onder de grond door moet met een project of als het slecht weer wordt’ vertelt Franken Systems. ‘De Turboshot is een accelerator. Normaal is het in een uur regenvast, met Turboshot al in een half uur.’

Wilt u weten of FrankoSil ook geschikt is voor uw project? Neem dan contact met ons op, we denken graag met u mee.

Rhepanol hfk is leverbaar in een breedte van o.a. 1,50m waardoor snelle applicatie en minimaal aantal overlappen is verzekerd. Dus 1 dakbaan voor alle toepassingen!

Welke rol pakt u?

Laat het ons weten
Deze website gebruikt uitsluitend anonieme cookies voor analyse van bezoekersaantallen & gedrag op de website.
Meer Info
accepteren