Dat betekent dat onze daken voldoen aan de behoeften van de huidige generatie en aan die van toekomstige generaties. We blijven continu reflecteren en leren. Dat betekent dat we investeren in het vergroten van onze kennis en op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen over duurzaamheid.
22 juni 2023

QRS staat voor ‘Quality’, ‘Relations’ en ‘Sustainable’. De afgelopen zomers hebben we allemaal de klimaatverandering gevoeld. Meer dan ooit is het belangrijk om verantwoordelijkheid te pakken en maatregelen te treffen. Daarom is de ‘S’ van ‘Sustainability’ één van onze drie pijlers. Wat onze visie hierop is en hoe we dit aanpakken leest u in dit artikel.

terug naar overzicht

Oog op de toekomst

Een mooie toekomst vraagt om aandacht van nu. Dat betekent dat onze daken voldoen aan de behoeften van de huidige generatie en aan die van toekomstige generaties. Hoe? Door oplossingen te bieden met een lange levensduur en gebruik te maken van ecologische materialen. Daarnaast adviseren we over duurzame oplossingen. 

Een mooie combinatie van Rhenofol hfk, Rhenofol CG en Rhenofol CG
Voor dit project is gebruik gemaakt van Rhepanol hg.
Voor bieden van zekerheid is Rhepanol hfk duidelijk de beste keuze. Zeker in combinatie met zonnepanelen. Het is de meest ideale combinatie voor een duurzaam dak.

Duurzame producten

Wij gaan altijd voor het hoogst haalbare op iedere laag. Dit begint bij de producten die van de beste kwaliteit zijn en een lange levensduur hebben. Een voorbeeld hiervan is ons product Rhepanol® hfk, wat een bewezen levensduur heeft van meer dan 60 jaar. Bovendien is het milieuvriendelijk met een uitstekend ecoprofiel.

Want naast de levensduur is milieuvriendelijkheid ook een voorwaarde voor onze producten. De bedrijven waarmee we samenwerken staan hier hetzelfde in. Al hun producten voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en zijn gecertificeerd als ecologisch onschadelijk. Daarmee sluit het goed aan bij de duurzaamheidsambities van QRS.

Kennis vergroten

We blijven continu reflecteren en leren. Dat betekent dat we investeren in het vergroten van onze kennis en op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen over duurzaamheid. Wij geloven dat iedere schakel in de keten even belangrijk is om duurzame oplossingen te realiseren. Daarom wisselen we kennis en ervaringen uit met onze partners en klanten. Zo kunnen we samen groeien en elk dak weer beter maken dan het vorige. 

Wij zijn de verbinding. Het tussenstuk. Het punt waar de beste leveranciers en verwerkers elkaar vinden.
Een waardevolle toevoeging aan het bouwproject op basis van efficiëntie en duurzaamheid. Rhenofol PVC kent twee varianten: Rhenofol CV en Rhenofol CG.

De daken van de toekomst

Er zijn een hoop manieren om daken te verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan isolatie om energie te besparen. Goed voor het milieu en de portemonnee. Of zonnepanelen om zonnestroom op te wekken. Doordat hier geen CO2 bij vrij komt, wordt er per jaar wel 60 kilogram CO2 bespaard per m² zonnepaneel. Een ander voorbeeld van een duurzame oplossing is een groen dak. Dit absorbeert regenwater, zorgt voor een schonere lucht, verlengt de levensduur van het dak en verhoogt de biodiversiteit. Deze duurzame oplossingen zijn niet alleen goed voor de toekomst, maar voldoen ook aan de behoeften van nu.

Wilt u meer weten over duurzame daken? Neem dan contact met ons op. We denken graag met u mee!

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of kunnen we ergens mee helpen? Benieuwd naar ons aanbod, hulp nodig met een project of wilt u gewoon eens kennismaken? Laat het ons dan weten! 

Deze website gebruikt uitsluitend anonieme cookies voor analyse van bezoekersaantallen & gedrag op de website.
Meer Info
accepteren