Rhenofol CG is ideaal voor de betrouwbare afdichting van gebruikte en groene daken. Rhenofol CG is ideaal voor de betrouwbare afdichting van gebruikte en groene daken.
10 juli 2024

In een tijd waarin duurzaamheid en efficiëntie voorop staan, biedt Rhenofol PVC een hoogwaardige oplossing voor dakbedekking van onder andere industriële gebouwen voor zowel nieuwbouw als voor renovatie. Dit artikel belicht de unieke eigenschappen en voordelen.

terug naar overzicht

Rhenofol PVC, De premium dakoplossing, ideaal voor industriële gebouwen

Rhenofol PVC: Europese Premium Kwaliteit

Rhenofol PVC, geproduceerd door FDT Flachdach Technologie GmbH, is een A-merk PVC-dakbaansysteem met een lange levensduur. Het systeem is veelzijdig, flexibel in lengte, breedte en kleur én volledig recyclebaar. Dankzij diverse certificaten en attesten is de kwaliteit van deze premium dakbaan ruimschoots bewezen. Rhenofol PVC is verkrijgbaar in twee varianten: Rhenofol CV en Rhenofol CG, elk met specifieke toepassingen en kenmerken. Hieronder bespreken we beide varianten.

QRS - Nieuws - Rhenofol PVC - Herkenbosch
Een groot DC in Moerdijk is voorzien van Rhepanol PVC.

Projecten in Herkenbosch (links/boven) en Moerdijk (rechts/onder)

Rhenofol CV: Voor mechanisch bevestigde daksystemen

Rhenofol CV is een PVC-dakbaan ontworpen voor mechanisch bevestigde daksystemen. De dakbaan is versterkt met een polyesterinlage, wat zorgt voor een hoge mate van veiligheid en functionaliteit op diverse ondergronden. De toplaag, die 50% van de totale dikte uitmaakt, biedt langdurige bescherming tegen verschillende weersinvloeden. De dakbaan is bestand tegen vliegvuur, stralende warmte, UV-stralen, industriële afvalgassen en verwarmingsinstallaties. Daarnaast is het uitstekend bestand tegen natuurlijke veroudering. De kwaliteit van het product wordt onderstreept met tal van certificeringen zoals DIN 16734, een KOMO-attest met productcertificaat, het FM-approval, een DUBOkeur certificaat en een EPD-certificaat (Environmental Product Declaration). Dit maakt Rhenofol CV ideaal voor mechanische bevestiging van niet-geballaste dakconstructies.

Rhenofol CG: Voor losliggend geballaste daksystemen

Rhenofol CG is ideaal voor losliggende geballaste daksystemen zoals intensieve en extensieve groendaken of grind geballaste daken. Deze dakbaan heeft een tweelaagse structuur met een glasvlieswapening in het midden en is bestand tegen inwerking van micro-organismen. Het biedt wortelbestendigheid volgens FLL, is weerbestendig én krimpvrij conform DIN 16726. Bovendien is het bestand tegen UV-stralen, is het moeilijk ontvlambaar (Klasse B2 DIN 4102), en resistent tegen industriële afvalgassen en verwarmingsinstallaties. Rhenofol CG is uitstekend bestand tegen natuurlijke veroudering en voldoet aan DIN 16735 en prEN 1187-1. Het beschikt ook over een KOMO-attest-met productcertificaat, is DUBOkeur gecertificeerd en heeft een EPD-certificaat (Environmental Product Declaration). Dit maakt Rhenofol CG perfect voor losliggend aangebrachte systemen onder ballast van grind, tegels of tuindaken.

QRS - Nieuws - Rhenofol PVC - Almere
Jumbo City Hub Maastricht - Referenties - Quality Roofing Systems-3

Projecten in Almere (links/boven) en Maastricht (rechts/onder)

FDT Flachdach Technologie GmbH

FDT Flachdach Technologie GmbH, de producent van Rhenofol PVC, heeft meer dan 85 jaar ervaring in dakafdichting. Ze bieden duurzame, flexibele en onderhoudsvriendelijke dakbedekkingsoplossingen van de allerhoogste kwaliteit. Dakbedekking van FDT staat garant voor ecologisch verantwoorde dakoplossingen met een lange levensduur, zelfs onder extreme weersomstandigheden. Sinds 2011 werken wij nauw samen met FDT, wat heeft geleid tot een succesvolle periode binnen de Nederlandse markt. Daarom zijn zowel QRS als FDT enorm tevreden over dit sterke partnerschap met focus op de (w)innovatieve daken van morgen.

Wilt u meer weten over duurzame daken? Neem dan contact met ons op. We denken graag met u mee!

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of kunnen we ergens mee helpen? Benieuwd naar ons aanbod, hulp nodig met een project of wilt u gewoon eens kennismaken? Laat het ons dan weten! 

Deze website gebruikt uitsluitend anonieme cookies voor analyse van bezoekersaantallen & gedrag op de website.
Meer Info
accepteren