Omdat goede PV-panelen wel 35 jaar blijven liggen, moet het dakmateriaal minimaal zo lang mee gaan. Idealiter nog veel langer.
6 april 2023

Martinez Chocolade heeft afgelopen jaar een fabriek laten bouwen om aan de toenemende vraag voor hun premium chocolade te voldoen. 18.000 m2 Rhepanol hfk® zorgde voor het duurzaamste dak, dat geschikt is voor een groot veld met PV-panelen. Met het oog op de duurzaamheid, de schoonwaterverklaring, cost of ownership én de zonnepanelen was Rhepanol hfk® vanzelfsprekend de beste keuze. Daarom koos de opdrachtgever bewust voor het beste daksysteem op de markt.

terug naar overzicht

18.000 m2 Rhepanol hfk voor Martinez Chocolade

Martinez Chocolade is een familiebedrijf dat sinds 1952 met liefde en toewijding werkt aan de ‘meest excellente chocoladeproducten’. Ze streven ernaar om de beste te zijn en te blijven. Vakmanschap, passie, de fijnste grondstoffen en de modernste technologieën zorgen voor de beste chocoladeproducten. Daarnaast zorgt het unieke karakter van hun recepturen dat alles bereid is op basis van de allerhoogste kwaliteit. Aangezien hun klanten die kwaliteit beamen en de vraag blijft groeien, was het tijd voor een nieuwe (en grote) fabriek. 

EEN DAK VOOR DE LANGE TERMIJN

Voor Martinez waren duurzaamheid en de verwachte levensduur van het dak de belangrijkste factoren. Het familiebedrijf focust altijd op de lange termijn, dus ook voor de nieuwe fabriek. Daarnaast moest het dak betrouwbaar zijn en zekerheid bieden. Het productieproces mag natuurlijk niet stilvallen door een lekkage. Voor bieden van zekerheid is Rhepanol hfk®duidelijk de beste keuze. Zeker in combinatie met zonnepanelen. Het is de meest ideale combinatie voor een duurzaam dak. Omdat goede PV-panelen wel 35 jaar blijven liggen, moet het dakmateriaal minimaal zo lang mee gaan. Idealiter nog veel langer. En ook bleek de schoonwaterverklaring die Rhepanol hfk® heeft heel belangrijk. Het water van het dak komt namelijk terecht op het oppervlaktewater en niets mag aangetast worden. Met een Rhepanol hfk® dak gebeurt dat niet. Een dak voor de lange termijn dus!  

Wij leveren vanuit onze rol dakmaterialen, maar vullen ook de technische oplossingen mee in.
Daarom koos de opdrachtgever bewust voor het beste daksysteem op de markt.
Met het oog op de duurzaamheid, de schoonwaterverklaring, cost of ownership én de zonnepanelen was Rhepanol hfk vanzelfsprekend de beste keuze.

DE ROLVERDELING

Wij leveren vanuit onze rol dakmaterialen, maar vullen ook de technische oplossingen mee in. Als speler van een bouwteam met uitvoerder, architect en opdrachtgever delen we graag onze kennis. Zo komen er geen verrassingen in het project. We kijken wat nodig is om het project adequaat aan te pakken. Verwerkers moeten niet meer na hoeven denken. Alles uitdenken, in kaart brengen en voorbereiden zorgt voor het beste eindresultaat op alle lagen. Daarom willen we zo vroeg mogelijk betrokken zijn in een project als dit. 

Na het aanhoren van ons verhaal was de keuze snel gemaakt. Vervolgens hebben we Roofwatcher naar voren geschoven als uitvoerder. En met isolatie van Unilin en bevestigers van Guardian is het een écht QRS-project geworden. En het werd een dynamisch project, vindt ook Roofwatcher directeur Ed van Tiel. “Een dak maken kan iedereen, maar omgaan met bijzondere situaties en de beste daken ontwikkelen, dat is een specialiteit. Daarom stemmen we veel met elkaar af. Roofwatcher en QRS geven elkaar energie om met een premium product als Rhepanol hfk® de markt op te schudden. We zijn ambassadeurs van het product en doen het echt samen.”

Voor bieden van zekerheid is Rhepanol hfk duidelijk de beste keuze. Zeker in combinatie met zonnepanelen. Het is de meest ideale combinatie voor een duurzaam dak.
Na het aanhoren van ons verhaal was de keuze snel gemaakt.
18.000m2 Rhepanol hfk zorgde voor het duurzaamste dak, dat geschikt is voor een groot veld met PV-panelen.

TROTS OP RHEPANOL HFK® DAKEN

Net als wij, is Ed van Tiel erg trots op dit project en dat gevoel kent hij goed “Elk project dat we maken met Rhepanol hfk® beschouwen wij als een bijzonder bouwwerk. Eigenlijk jammer, want het zou juist veel vaker toegepast moeten worden. Dit project is een heel mooi voorbeeld van hoe het moet zijn.” 

We zijn trots om samen met onze partners dit soort grote projecten te realiseren. Daarnaast zijn we blij dat steeds meer opdrachtgevers kiezen voor duurzame daken. Want zo staan er nog genoeg andere projecten op de planning. Heeft u ook interesse in wat duurzame producten voor uw project kunnen betekenen? We gaan er graag over in gesprek. Neem vooral contact met ons op. 

Rhepanol hfk is leverbaar in een breedte van o.a. 1,50m waardoor snelle applicatie en minimaal aantal overlappen is verzekerd. Dus 1 dakbaan voor alle toepassingen!

Welke rol pakt u?

Laat het ons weten
Deze website gebruikt uitsluitend anonieme cookies voor analyse van bezoekersaantallen & gedrag op de website.
Meer Info
accepteren