QRS   Banner   FM Unilin
28 september 2023

Het FM Approval is een belangrijk keurmerk dat is ontwikkeld door de Amerikaanse verzekeraar FM Global. In onze branche betekent dit, dat het totale daksysteem dat wordt gebruikt bij een project is getest en goedgekeurd op brand en wind. Onze partner Unilin heeft sinds april ook dit keurmerk in combinatie met Rhenofol PVC. Hierover gaan we in gesprek met Daan de Kort, accountmanager bij Unilin.

terug naar overzicht

FM approval van
Rhenofol PVC
met Unilin

FM Approval is een keurmerk dat focust op totale daksystemen. Daarom testen we een product als Rhenofol CV met verschillende isolatiematerialen. Voorheen hadden we, en nog steeds, met Kingspan een FM Approval en dat wilden we ook met de producten van Unilin. Omwille van de huidige marktontwikkelingen was het wenselijk om samen deze test te doen, zodat we samen de markt in de industriebouw goed en blijvend kunnen bedienen.

Unilin is een partij waarop men altijd kan vertrouwen. De producten, service, logistiek én de korte lijnen ervaren wij al jaren als zeer waardevol.
Uitstekend bestand tegen natuurlijke veroudering. Rhenofol CV is het dakmembraansysteem voor platte daken zonder ballast.

DE OORSPRONG EN HET BELANG VAN FM APPROVAL

FM Global is een Amerikaanse verzekeringsmaatschappij die in het verleden geld heeft moeten uitkeren bij incidenten waar volgens hen veel veiliger gebouwd had kunnen worden. Hoewel ze dit niet wilden, hadden ze geen keus door de toenmalige wet- en regelgeving. Vervolgens besloten ze; als we het gaan verzekeren, zorgen we dat het ook veilig wordt gebouwd. Toen zijn ze hele bouwdelen, zoals complete gevels en daken, gaan testen. Zo zorgden ze dat gebouwen zo veilig mogelijk waren, om ze vervolgens met een goed gevoel te verzekeren. Dus wanneer een product een FM Approval heeft, weet je zeker dat het zo veilig mogelijk is.  

FM Global heeft zich ontwikkeld als vooraanstaand keurmerk onder verzekeraars. Het is een extra (en niet onbelangrijk) veiligheidskeurmerk boven de bestaande wetgeving en wordt steeds vaker als standaard gevraagd.

FM APPROVAL VOOR UNILIN

“Samen met Sjoerd, als importeur van FDT GmbH met Rhenofol PVC, wilden we graag het FM keurmerk”, vertelt Daan de Kort. “Tegenwoordig is dat veel belangrijker geworden door de grote hoeveelheden PV panelen. Verzekeraars lopen een groter risico, dus willen ze nog meer zekerheid inbouwen. Het wordt dus steeds vaker echt een eis die wordt gesteld om veiliger en beter te bouwen. De zogeheten ‘assembly’, een combinatie van verschillende dakproducten, die wij hebben laten testen, bestaat uit bevestigers van Guardian, onze UTHERM ROOF LE PRO en Rhenofol CV van QRS. Zoiets gaat niet over weken, maar is een traject van maanden. We zijn een testronde ingegaan en omdat alle producten van de hoogste kwaliteit en veiligheid zijn, hebben we het FM keurmerk ontvangen. Een hele mooie stap en bewijs dat we samen goed bezig zijn!”

STERKE SAMENWERKING

Ook over de samenwerking met QRS is Daan enorm tevreden. “Sjoerd is voor Unilin een hele belangrijke partner. We helpen elkaar om de juiste stappen vooruit te zetten. Persoonlijk ken ik hem al heel lang en met Unilin werken we nu al dik twee jaar goed samen. Sjoerd is iemand met een open blik, afspraak is afspraak en hij is altijd eerlijk. De markt is niet altijd even gemakkelijk, maar dat vliegen we samen aan.”

Tot slot geeft hij aan dat Unilin en QRS als organisaties goed bij elkaar passen. “De ‘R’ van relaties is voor ons ook heel belangrijk. In deze markt doe je het altijd samen. Bij Unilin leggen we veel focus op passie en ondernemerschap, dat zie ik bij QRS zeker terug. Het versterkt de relatie. We werken dus al jaren goed samen en dat blijven we zeker doen!”

Wilt u ook bouwen met de veiligste daksystemen op de markt? Neem dan contact met ons op!

Rhepanol hfk is leverbaar in een breedte van o.a. 1,50m waardoor snelle applicatie en minimaal aantal overlappen is verzekerd. Dus 1 dakbaan voor alle toepassingen!

Welke rol pakt u?

Laat het ons weten
Deze website gebruikt uitsluitend anonieme cookies voor analyse van bezoekersaantallen & gedrag op de website.
Meer Info
accepteren